E-Posta Hesaplarına Ait Parolaların Sızdırılması

2018 yılında internet üzerinde paylaşıma açılan 2.2 milyar e-posta adresi ve parolasını içeren büyük bir veri dosyasında Üniversitemize ait bazı e-posta adresleri de yer almaktadır.

Sızdırılan veriler Üniversite e-posta adresleriyle üye olunan platformlardan elde edildiğinden bu platformlara üye olurken kullanılan parolaların Üniversite e-posta hesabının parolası ile aynı olması durumunda Üniversite e-posta hesabınıza (hatta e-posta hesabınızı ve parolanızı kullanarak erişim sağladığınız tüm servislere) yetkisiz erişim gerçekleştirilmesi mümkün olmaktadır. Eğer bu platformlardaki hesaplarınızın parolası Üniversite e-posta hesabınızın parolası ile aynı değilse ilgili platform dışındaki hesaplarınıza yetkisiz erişim gerçekleştirilmesi mümkün değildir.

Eğer Üniversite e-posta hesabınızla üye olduğunuz herhangi bir platformda (Facebook, Twitter, Linkedin vb.) bir parola belirlerken Üniversite e-posta hesabınızın parolasını kullandıysanız en kısa sürede e-posta hesabınızın ve diğer platformlardaki hesaplarınızın parolasını değiştirmeniz gerekmektedir.

Yukarıda bahsedilen sebeplerden, herhangi bir hesabınız için kullandığınız bir parolayı başka bir hesabınız için kullanmamanız gerektiğini tekrar hatırlatırız.

Üniversite e-posta hesabınızın parolasını değiştirmek için aşağıdaki adresleri ziyaret edebilirsiniz;

2019-04-19T14:46:55+03:00