Microsoft Azure Dev Tools For Teaching

Microsoft’un daha önce Imagine programı aracılığıyla sağladığı servislere erişim artık Azure Dev Tools for Teaching programı aracılığıyla sağlanmaktadır.

Servislerden faydalanmaya devam etmek isteyenlerin kullanacakları erişim adresleri ve erişim yöntemleri de değiştiğinden her kullanıcının bir Microsoft hesabına sahip olması ve servislere bu adres aracılığıyla oturum açarak erişmeleri gerekmektedir. Aşağıdaki adımları izleyerek servislere erişim sağlayabilirsiniz.

1. https://azureforeducation.microsoft.com/devtools adresine giderek Sign In’i tıklatarak bir Microsoft hesabıyla (…@hotmail.com ya da …@outlook.com vd.) oturum açın.
Eğer bir Microsoft hesabınız yoksa “Learn about Microsoft Accounts here” ifadesinde yer alan here butonunu tıklatın ve görüntülenecek sayfada “Create a Microsoft account”u tıklatarak bir hesap oluşturun.

2. Oturum açtıktan sonra yönlendirileceğiniz sayfada Üniversite e-posta adresinizi girin ve doğrula butonunu tıklatın.

3. Doğrulama e-postasının gönderildiğini belirten ifade görüntülendikten sonra belirttiğiniz Üniversite e-posta adresine gelecek olan e-postayı kontrol edin.

4. Gelen e-postada “Şu adrese gidin” ile gösterilen bağlantı adresini kopyalayıp tarayıcıda görüntüleyin.

5. Doğrulamanın başarıyla gerçekleştiğini belirten sayfada “Koşulları kabul edin” butonunu tıklatın. Ardından servislere erişim portalına otomatik yönlendirmenin gerçekleştirilmesini bekleyin.

6. Görüntülenecek sayfada soldaki kolonda yer alan Yazılım butonunu tıklatarak indirebileceğiniz yazılımların listesine erişebilirsiniz.

7. Yazılım listesine sayfanın üst bölümünde yer alan arama kutusunda “eğitim” araması yaparak da (sonuçlar arasından “Eğitim (önizleme)”yi seçtikten sonra) erişebilirsiniz.

2019-10-03T13:50:13+03:00