İlk olarak Google hesabına Üniversite e-posta adresinin gönderici adresi olarak tanımlanması gerekmektedir. Bu işlemin ardından bilgisayarınızdaki e-posta istemciyle ilgili yapılandırma ayarları yapılmalıdır.

1. https://mail.google.com adresine girin ve Google hesabınızla oturum açın. Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi çark simgesini tıklatın ve Ayarlar‘ı seçin.
gmail1

2. Önce Hesaplar ve İçe Aktarma İşlemi sekmesini, ardından Postaları şu adresten gönder alanındaki Sahip olduğunuz başka bir e-posta adresi ekleyin bağlantısını tıklatın.

gmail2

3. Göndereceğiniz e-postalarda alıcı tarafından görüntülenecek bir ad ve Üniversite e-posta adresinizi girin. Takma ad olarak davran kutucuğunun seçimini kaldırın. Sonraki Adım‘ı tıklatın.

gmail3

4. Kutuları resimdeki gibi doldurun ve ilgili seçimleri yapın. Kullanıcı adı ve Şifre kutularına Üniversite e-posta adresi ve parolanızı girin. Hesap Ekle‘yi tıklatın.

gmail4

5. Belirttiğiniz Üniversite e-posta adresine onay kodu ve bağlantısı içeren aşağıdaki gibi bir e-posta gönderilecektir.

gmail6

6. Onay kodu‘nu kutuya girin ve Doğrula‘yı tıklatın.

gmail5

7. Bir sorunla karşılaşmadığınız takdirde Hesaplar ve İçe Aktarma İşlemi sekmesinde Postaları şu adresten gönder alanında Üniversite e-posta adresi görüntülenecektir.

gmail7

8. E-posta istemcileriyle Gmail sunucuları üzerinden e-posta gönderebilmek için Google hesabınızın güvenlik ayarlarında düzenleme yapmanız gerekmektedir. Google oturum sayfanızın sağ üst tarafındaki profil fotoğrafını ve ardından Hesap‘ı tıklatın.

gmail11

9. Önce Güvenlik sekmesini, ardından Hesap izinleri alanındaki Daha az güvenli uygulamalar için erişim Ayarlar‘ını tıklatın.

10. Etkinleştir seçeneğini ve Tamamlandı‘yı tıklatın.

gmail13

Yapılandırma ayarlarına geçmeden önce Üniversite e-posta hesabınızın Microsoft Outlook’ta kurulu olması gerekmektedir. Hesabınızı kurmak için http://bid.ankara.edu.tr/?page_id=10166 adresindeki ilgili bağlantıları tıklatın.

10. Pencerenin sol üst tarafındaki DOSYA menüsünü tıklatın.

1

11. Bilgi alanında Hesap Ayarları‘nı tıklatın.

2

12. Hesap Ayarları penceresinde E-posta sekmesinde görüntülenen Üniversite e-posta adresinizi seçin, ardından Değiştir‘i tıklatın.

3

13. Hesabı Değiştir penceresinde Giden posta sunucusu (SMTP) kutusuna smtp.gmail.com girin, ardından Diğer Ayarlar‘ı tıklatın.

4

14. Internet E-posta Ayarları penceresinde Giden Sunucusu sekmesini seçin. Aşağıdaki resimdeki gibi seçim işlemlerini yapın. Kullanıcı Adı için Google hesabınızın adresini, Parola için Google hesabınızın parolasını girin.

5

15. Gelişmiş sekmesini seçin ve aşağıdaki resimdeki değerleri girerek aynı seçimleri yaptıktan sonra Tamam‘ı tıklatın.

6

16. Hesabı Değiştir penceresine dönün ve Hesap Ayarlarını Sına‘yı tıklatın.

7

17. Sınama işlemi aşağıdaki resimdeki gibi başarıyla tamamlandığında Kapat‘ı tıklatın.

8

18. Hesabı Değiştir penceresinde İleri‘yi tıklatın.

9

19. Son‘u tıklatın.

10

20. Herhangi bir e-posta adresine yeni bir ileti göndermeyi deneyin.

11

21. Gönderdiğiniz e-posta, alıcının gelen kutusunda aşağıdaki resimdeki gibi görüntülenecektir.

12

22. Gelen e-postanın içeriğini görüntülediğinizde gönderici adresi alanında Üniversite e-posta adresi görüntülenecektir. Göndericiye ilişkin detaylı bilgileri görüntülemek için küçük oklar simgesini (Üst bilgi ayrıntılarını göster) tıklatın.

13

23. Kimden alanında da Üniversite e-posta adresi görüntülenecektir.

14