İlk olarak Google hesabına Üniversite e-posta adresinin gönderici adresi olarak tanımlanması gerekmektedir. Bu işlemin ardından bilgisayarınızdaki e-posta istemciyle ilgili yapılandırma ayarları yapılmalıdır.

1. https://mail.google.com adresine girin ve Google hesabınızla oturum açın. Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi çark simgesini tıklatın ve Ayarlar‘ı seçin.
gmail1

2. Önce Hesaplar ve İçe Aktarma İşlemi sekmesini, ardından Postaları şu adresten gönder alanındaki Sahip olduğunuz başka bir e-posta adresi ekleyin bağlantısını tıklatın.

gmail2

3. Göndereceğiniz e-postalarda alıcı tarafından görüntülenecek bir ad ve Üniversite e-posta adresinizi girin. Takma ad olarak davran kutucuğunun seçimini kaldırın. Sonraki Adım‘ı tıklatın.

gmail3

4. Kutuları resimdeki gibi doldurun ve ilgili seçimleri yapın. Kullanıcı adı ve Şifre kutularına Üniversite e-posta adresi ve parolanızı girin. Hesap Ekle‘yi tıklatın.

gmail4

5. Belirttiğiniz Üniversite e-posta adresine onay kodu ve bağlantısı içeren aşağıdaki gibi bir e-posta gönderilecektir.

gmail6

6. Onay kodu‘nu kutuya girin ve Doğrula‘yı tıklatın.

gmail5

7. Bir sorunla karşılaşmadığınız takdirde Hesaplar ve İçe Aktarma İşlemi sekmesinde Postaları şu adresten gönder alanında Üniversite e-posta adresi görüntülenecektir.

gmail7

8. E-posta istemcileriyle Gmail sunucuları üzerinden e-posta gönderebilmek için Google hesabınızın güvenlik ayarlarında düzenleme yapmanız gerekmektedir. Google oturum sayfanızın sağ üst tarafındaki profil fotoğrafını ve ardından Hesap‘ı tıklatın.

gmail11

9. Önce Güvenlik sekmesini, ardından Hesap izinleri alanındaki Daha az güvenli uygulamalar için erişim Ayarlar‘ını tıklatın.

10. Etkinleştir seçeneğini ve Tamamlandı‘yı tıklatın.

gmail13

Yapılandırma ayarlarına geçmeden önce Üniversite e-posta hesabınızın Mozilla Thunderbird’de kurulu olması gerekmektedir. Hesabınızı kurmak için http://bid.ankara.edu.tr/?page_id=10166 adresindeki ilgili bağlantıları tıklatın.

10. Thunderbird anasayfada, önce kurulu olan Üniversite e-posta adresinizi ardından Hesaplar alanındaki Bu hesabın ayarlarını görüntüle‘yi tıklatın.

1

11. Hesap Ayarları penceresinde önce Giden sunucusu (SMTP)‘yi, ardından Üniversite e-posta adresinizi ve sonra da Düzenle‘yi tıklatın.

2

12. SMTP sunucusu penceresinde aşağıdaki resimdeki gibi seçimleri yapın ve kutuları doldurun. Kullanıcı adı için Google hesabınızın adresini girin ve Tamam‘ı tıklatın.

3

13. Hesap Ayarları penceresinde Tamam‘ı tıklatın.

4

14. Herhangi bir adrese yeni bir ileti göndermeyi deneyin.

15. Aşağıdaki resimdeki gibi parola istendiğinde Google hesabınızın parolasını girin ve parolayı hatırlamayla ilgili kutucuğu işaretledikten sonra Tamam‘ı tıklatın.

6

16. Gönderdiğiniz e-posta, alıcının gelen kutusunda aşağıdaki resimdeki gibi görüntülenecektir.

12

17. Gelen e-postanın içeriğini görüntülediğinizde gönderici adresi alanında Üniversite e-posta adresi görüntülenecektir. Göndericiye ilişkin detaylı bilgileri görüntülemek için küçük oklar simgesini (Üst bilgi ayrıntılarını göster) tıklatın.

13

18. Kimden alanında da Üniversite e-posta adresi görüntülenecektir.

14